ElérhetőségeinkNyitvatartásunkSzervizünkrőlCégtörténetünkHírek
Műszaki vizsga 13. kerületEredetiségvizsgálat azonnalSzerelő munkák, autószerelés, autójavítás, gyorsszervizTurbó javítás, felújításHHO motortisztítás BudapestenKarosszéria javítás, karambolos autók javításaBiztosítási kárügyintézés, kárrendezésAutóklíma javítás, klímatöltésKlíma tisztítás, ózonos klíma fertőtlenítésAutómentés hétvégén isAutófényezésAutóvillamosságMotordiagnosztika, hibakód kiolvasás - törlés Műszaki vizsga lejáratáról értesítjük ÖntCsereautó lehetőség
HHO tisztítás akcióIngyen csereautóPeugeot 206
Gépjármű kárbejelentő lap letöltésGyakran Ismételt Kérdések (GY.I.K.)Szolgáltatásaink elhelyezkedés szerintTudásbázis, fogalomtár
Nyitó oldal      Kapcsolat      Honlap térkép    
      AUTOJAVITO.NET
1135 Budapest, Szent László út 99.    térkép   

 4tolgyesi@autojavito.net    Telefon: (+36) 1/349-66-79 - Mobil: (+36) 70/363-32-17          
   // www.autojavito.net / Extrák / Gyakran Ismételt Kérdések (GY.I.K.)


Gyakran Ismételt Kérdések (GY.I.K.)

Műszaki vizsga, Eredetiségvizsgálat, alkatrész, beszerzés, Dugattyú gyűrű, Autójavítás, Állapotfelmérés, autófényezés, autójavítás, autómentés, autószerelés, Autóvillamossági szerelés, Autóvizsgáztatás, Ékszíj csere, Fékbetét csere, Féltengely csere, fényezés, futómű javítás, Generátor felújítás, Generátor javítás, Gömbfej csere, Hatósági vizsga, Hengerfej javítás, Karambolos autók javítása, Karosszéria, karosszéria javítás, Kerékcsapágy csere, kipufogó hegesztés, Kipufogó javítás, Kuplung csere, Motorgenerál, Önindító javítása, felújítása Rugó csere, Szelepszár szimering csere, Váltó javítása, felújítása, villamosság, vizsgáztatás, Vezérműszíj csere, Motordiagnosztika, komputeres hibakeresés, vizsgára felkészítés, Olajcsere, Kerékcsere, Autódiagnosztika, Autóelektronika, Autóflotta kezelés, Autószállítás, Autó szervizelés, Flottakezelés, Gépjárműjavítás, Vizsgáztatás, Műszaki állapotfelmérés, Szaktanácsadás, Tanácsadás, Fényszóró beállítás, Ingyenes állapotfelmérés, Alkatrészellátás, Non-Stop autómentés, Autóvásárlási tanácsok, Autó átírás, Okmányirodai ügyintézés, Vizsgára felkészítés, Hibakód olvasás, Téli átvizsgálás, Angyalföld, Belváros, XIII ker, 13. kerület, Autószerviz, Gyorssegély, Gyorsszerviz, Zugló, XIV. kerület, 14 ker, V.-ik, VI.-ik, VII.-ik kerület.

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

- A rendőr a helyszínen elveheti a forgalmi engedélyt, ha lejárt a műszaki vizsga érvényessége, nincs érvényes kötelező felelősségbiztosítása a gépkocsinak, fóliás a szélvédő, vagy az első oldal üvegek, repedt a szélvédő üveg, utólagos beépítésű a fényszóróban a xenon izzó a tehergépkocsiból hiányzik a térelválasztás/rács, a forgalmiban megadott szállítható személyek száma kevesebb, mint a beépített ülések száma, ha komolyabb ütközésből származó sérülés van a gépkocsin, ami befolyásolhatja a közlekedés biztonságát, és még rengeteg példa lenne.

Rendőr-igazoltat-nem-magyar-műszaki-vizsga-vizsgáztatás-XIII-13-kerület - 320x240 pixel - 23747 byte

 

Rendőrségi-igazoltatás-műszaki-vizsga-vizsgáztatás-XIII-13-kerület - 320x240 pixel - 23577 byte

- Adásvételt követően nincs az autónak érvényes vizsgája és átírásra lenne szükség. Az autó átírását, csak érvényes műszaki vizsgával lehet az Okmányirodában kérelmezni. Amennyiben lejárt műszakival történt az adásvétel megkötése, először műszaki vizsgáztatni kell az autót, melyhez a szokásos forgalmi és kötelező biztosítás mellett az adásvételi szerződést kell bemutatni. Sikeres vizsga után egy adatlapot kap az autó új tulajdonosa és ezzel lehet az autó átírását az Okmányirodában kérelmezni.

- Az autó szélvédője sérült, repedés, kőfelverődés van rajta ez is gátolhatja a sikeres műszaki vizsgát?  A válasz IGEN.

 - Az utólagosan felszerelt vonóhorgos autót ismételten le kell vizsgáztatni?  A válasz IGEN.

- Elírtak a forgalmiban valamilyen adatot: a kijelölt vizsgahelyek korlátozott jogosultsággal rendelkeznek a forgalmiban rögzített adatok módosításával kapcsolatban. Elírás esetén, az alvázszámban 1 karakter, kivéve az utolsót, a motorszámban 2 karakter javítására van lehetőség. A hibás szín kód és vontatási adatok javítását helyben elvégezhetjük. Minden más elírást, csak az NKH jogosult módosítani.

- Fóliázott gépkocsit le tudnak vizsgáztatni?  A szélvédő és első ajtó üvegek esetén NEM. Csak TÜV bizonylattal rendelkező fólia esetén és "B"- oszloptól hátrafelé.

- Gallytörő rács lehet az autón? A válasz NEM, kivéve, ha a forgalmi engedély hátuljába be van írva és gyárilag felszerelt.

- Hány nappal előre kell bejelentkezni a vizsgára? Ha már tudja az Önnek ideális időpontot, akkor célszerű előtte 1-2 nappal időpontot egyeztetni.

- Lehet-e a vizsgáztatás előtt állapotfelmérést csináltatni, hogy biztosan sikerüljön a vizsga? Ha igen, mennyibe kerül?  Természetesen igen, az általunk vállalt ár tartalmazza az műszaki vizsgáztatás előtti átvizsgálást. Az ügyfeleink részére ez a szolgáltatás ingyenes.

- Ha lejárt a műszaki vizsga érvényessége büntetés nélkül, a kijelölt vizsgahelyünkön meghosszabbítható az érvényesség.

- Lejárt a műszaki vizsga érvényessége és a helyszínen bevonták a forgalmi engedélyt. A jármű forgalomból történő kivonásáról határozatot küld (lakcímre) az okmányiroda. A határozattal kell a vizsgabázison megjelenni és a műszaki vizsgáztatást kérelmezni. Műszaki vizsga megfelelést követően a vizsgabiztos műszaki adatlapot állít ki, melyet az okmányirodában leadva lehet visszakapni az érvényesített forgalmi engedélyt.

- Lejárt a műszaki vizsga érvényessége és közlekedési baleset történik  Lejárt műszaki esetén érvénytelen a kötelező felelősségbiztosítás hiába van befizetve, így balesetet okozva a biztosító nem fogja kifizetni a másnak okozott kár összegét, de öntől valószínűleg polgári peres úton behajtják majd.

- Mennyi időt vesz igénybe a vizsga?  A vizsgáztatás 1 óra alatt elkészül az előzetesen egyeztetett időpontra érkező ügyfeleinknek. Kivétel, ha az országos online vizsgáztató program leáll, de ez nagyon ritkán  fordul elő.

- Milyen papírok kellenek a vizsgáztatáshoz, ha Én vagyok a tulajdonosa a kocsinak? Forgalmi engedély, kötelező biztosítás igazolása (csekk is jó), jogosítvány vagy személyi igazolvány. Ezeken felül egy meghatalmazás a tulajdonostól, ami tartalmazza a meghatalmazott adatait. Ha az üzembentartó van feltüntetve a forgalmi engedélyben ugyanúgy ő is levizsgáztathatja, nem kell meghatalmazás a tulajdonostól, valamint a tulajdonos jogosítványát, személyazonosító igazolványát nem használhatom, hiszen nincs jelen a vizsga alkalmával! A meghatalmazásnak kell olyan formátumúnak lenni, amin a tulajdonos, valamint a meghatalmazott személyes adatai is fel vannak tüntetve, két tanúval el van látva. Ha viszont a tulajdonos hozza az autót vizsgára, de a forgalmi engedélyben az üzembentartó szerepel, akkor a törzskönyv is szükséges a sikeres vizsgához.

- Milyen papírok kellenek a vizsgáztatáshoz, ha NEM Én vagyok a tulajdonos? Forgalmi engedély, kötelező biztosítás igazolása (csekk is jó), a tulajdonos jogosítványa vagy személyi igazolványa. Ezeken felül egy meghatalmazás a tulajdonostól, ami tartalmazza a meghatalmazott adatait. Ha az üzembentartó van feltüntetve a forgalmi engedélyben ugyanúgy ő is levizsgáztathatja, nem kell meghatalmazás a tulajdonostól, valamint a tulajdonos jogosítványát, személyazonosító igazolványát nem használhatom, hiszen nincs jelen a vizsga alkalmával! A meghatalmazásnak kell olyan formátumúnak lenni, amin a tulajdonos, valamint a meghatalmazott személyes adatai is fel vannak tüntetve, két tanúval el van látva. Ha viszont a tulajdonos hozza az autót vizsgára, de a forgalmi engedélyben az üzembentartó szerepel, akkor a törzskönyv is szükséges a sikeres vizsgához.

- Mit tegyek, ha már lejárt a műszaki vizsga érvényességem? A Nemzeti Közlekedési Hatóságtól kell kérni egy útvonal engedélyt, vagy tudunk segíteni autómentőn való szállításban. Az útvonal engedélyt az okmányirodától lehet kérni. Amennyiben ha már elvették a forgalmi engedélyét, akkor meg kell várni, amíg megjön (postán) a határozat a Kormány Hivataltól, mert ez esetben csak határozattal lehet levizsgáztatni az autót..

- Oktató, taxi, mozgássérült autót, ha fel van tüntetve csak a Nemzeti Közlekedési Hatóság vizsgáztathat? Egyenlőre nálunk NEM vizsgáztatható, csak az NKH-nál.

- Törés, sérülés nem lehet az autón?  NEM

- Ülltetve nem lehet az autó?  NEM

- Utólagos Xenon-fényszórós gépkocsit le tudnak-e vizsgáztatni? Nem. Csak a gyári xenon-fényszóró teljes berendezéseivel együtt.


Formátumok


A dokumentum megtekinthető az alábbi formátumokban is:
- Microsoft Word Document formátum: http://autojavito.net/d1215-Gyakran-Ismtelt-Krdsek-GY-I-K-.doc

 
 

Ugrás az oldal tetejére | www.autojavito.net nyitó oldal | Kapcsolat | Honlap térkép, sitemap

Copyright 1999-2024 © WWW.MAXELINE.HU KFT