ElérhetőségeinkNyitvatartásunkSzervizünkrőlCégtörténetünkHírek
Műszaki vizsga 13. kerületEredetiségvizsgálat azonnalSzerelő munkák, autószerelés, autójavítás, gyorsszervizTurbó javítás, felújításHHO motortisztítás BudapestenKarosszéria javítás, karambolos autók javításaBiztosítási kárügyintézés, kárrendezésAutóklíma javítás, klímatöltésKlíma tisztítás, ózonos klíma fertőtlenítésAutómentés hétvégén isAutófényezésAutóvillamosságMotordiagnosztika, hibakód kiolvasás - törlés Műszaki vizsga lejáratáról értesítjük ÖntCsereautó lehetőség
HHO tisztítás akcióIngyen csereautóPeugeot 206
Gépjármű kárbejelentő lap letöltésGyakran Ismételt Kérdések (GY.I.K.)Szolgáltatásaink elhelyezkedés szerintTudásbázis, fogalomtár
Nyitó oldal      Kapcsolat      Honlap térkép    
      AUTOJAVITO.NET
1135 Budapest, Szent László út 99.    térkép   

 4tolgyesi@autojavito.net    Telefon: (+36) 1/349-66-79 - Mobil: (+36) 70/363-32-17          
   // www.autojavito.net / Extrák / Tudásbázis, fogalomtár / Vigyázat, csalók! Irodaszer, irodaszerekkel kereskedőkVigyázat, csalók! Irodaszer, irodaszerekkel kereskedők

 

Levelem az alábbi címzetteknek a csalás gyanúja ügyében:

 

Fővárosi Főügyészség

Budapesti Rendőrfőkapitányság Gazdaságvédelmi Osztály

Nemzeti Adó és Vámhivatal

Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség

részére

Tárgy: Feljelentés ismeretlen személyek, illetve az iBio Plus Kft felett rendelkező személy vagy személyek ellen üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, illetve vásárlók megtévesztésének gyanúja miatt, az alábbi tényállás alapján:

Alulírott Tölgyesi K. cég tulajdonosa vagyok a 4 Tölgyesi Autójavító Kft-nek, amely a  Budapest XIII. kerület Szent László út 99 sz alatt található. 2013. november elején egy ismeretlen személy saját, személyes magán mobil telefonszámán felhívta édesapámat, Tölgyesi J.-t, és arról érdeklődött, hogy küldhetne-e számára egy reklámcélú, ingyenes bemutató csomagot. A telefonáló kihangsúlyozta, hogy a küldemény ingyenes, semmilyen pénzügyi költséggel nem jár és promóciós célokat szolgál.
Édesapám hozzájárult a küldemény elküldéséhez, és kézbesítési címként a 4 Tölgyesi Kft. 1135 Szent László út 99. alatti címet adta meg, miután nem mindig tartózkodik otthon, a műhelyben viszont mindig van valaki a családból. Műhelyünkbe számtalan alkatrész és megrendelt anyag érkezik, így semmilyen feltűnést nem okozott, hogy 2013. november 14. napján (csütörtökön) egy csomagot kézbesítettek, amelyet – miután azt semmilyen utánvételi díj vagy költség nem terhelte – a műhely éppen dolgozó munkatársa (azaz nem édesapám, Tölgyesi J.) átvett. Az adott időpontban egyébként nem tartózkodtam a műhelyben, mert anyagbeszerzési célból távol voltam. A csomagot érkezéséről másnap, 2013. november 15. napján szereztem tudomást, és abban a kísérő okmány szerint „4flakon, borítékok, naptárak,stb. illetve tisztítószert tartalmaz. Miután a 4 Tölgyesi Kft megrendeléseit és üzleti ügyeit mint tulajdonos és képviselő csak én intézem, és semmilyen irodaszert sem én nem rendeltem, sem a cég nevében nem bíztam meg ezzel senkit, utánakérdeztem a dolognak, illetve jobban megnéztem a csomaggal érkezett iratot. Ebből derült ki, hogy a csomag édesapám részére érkezett. Miután ahhoz cégünknek semmi köze nem volt, félretettük édesapám részére, aki azt a mai napig nem vette át, mivel nem járt nálunk, telefonon jelezte, hogy tartalmának ismeretében arra nem is tart igényt.

A mai napon 2013. november 27.-i keltezéssel az iBio Plus Kft. részéről egy 107.339.-Ft összegről kiállított számlát kézbesítettek cégünk, a 4 Tölgyesi Autójavító Kft. részére. A fenti összeg az édesapám részére küldött csomagban állítólag található irodaszerek „vételára”. Azonnal lekértem a cégnyilvántartást, és kiderült, hogy ez egy 2013. október 15. napján bejegyzett cég, nyilvánvalóan ilyen jellegű megtévesztő tevékenységre létrehozva.

Azonnal felhívtam a küldeményen feltüntetett 785-87-54 telefonszámot, ahol egy állítólagos „titkárnő” jelentkezett be, aki közölte, hogy intézkedni nem tud, de visszahívnak. Ezután  30/860-0380 számról jelentkezett egy hölgy, és közölte, hogy dr. Balogh Nóra, és a cégnél behajtással és jogi ügyekkel foglalkozik, és kioktató hangnemben minden kifogást elutasított, hiába közöltem vele, hogy cégünk semmilyen irodaszert nem rendelt. Megtagadta a csomag visszavételét, illetve elszállítását, arra hivatkozva, hogy több mint nyolc napja átvettük. Amikor közöltem, hogy most azonnal visszaküldöm a csomagot és a számlát, azt válaszolta, hogy ezzel ne is próbálkozzak, mert a megadott címeken (sem a 1075 Kazinczy utca 5. sem a 1133 Kárpát utca 37. szám alatt) nem található senki, aki levelet vagy csomagot átvenne. Arra a kérdésemre, hogy honnan tudta édesapám magán-telefonszámát, illetve édesapám – állítólagos – megrendelésének mi köze van cégünkhöz, semmi érdemi választ nem adott.

Tisztelt Hatóságok!


Ekkor vált nyilvánvalóvá számomra, hogy az említett cég nevében fellépő szélhámosok módszere az, hogy a sértettek megtévesztése útján („egy reklámcélú, ingyenes bemutató csomag küldése”) egy soha meg nem rendelt küldeményt továbbítanak erre kiszemelt cégeknek, akik esetleges nagy forgalmuk miatt, vagy figyelmetlenségből átutalják a kért összeget.

Ez az ügy nem csak a mi cégünkről szól, hanem mindazon jövendőbeli sértettekről, akik ennek a becstelen „kereskedelmi” tevékenységnek álcázott csalássorozat áldozatai lehetnek. 
Tisztelettel:

Budapest, 2013. november 28.
                                                                                    Tölgyesi K.                                                                                                         4 Tölgyesi Autójavító Kft.

 

 

 

Továbbá alább olvashatja levelünk a megtévesztő cégnek megfogalmazva:

 

Tisztelt Balogh Nóra!

 

Ajánlom figyelmébe a távollévők között kötött szerződéseket szabályozó 17/1999.(II. 5.) Korm. Rendeletet. Minden csomagküldőcégre vonatkozik.

 

Pl.: 8. § (1) A vállalkozás nem követelhet a fogyasztótól ellenszolgáltatást, ha olyan terméket értékesít, illetve olyan szolgáltatást nyújt, amelyet korábban a fogyasztó nem rendelt meg.

 

(2) A fogyasztó nyilatkozatának elmulasztása esetén sem lehet vélelmezni a vállalkozás ajánlatának - hallgatólagos - elfogadását.  A fentiek tudatában kérem 2013.12.03.-ig szíveskedjenek elszállítani az általunk meg NEM rendelt dobozt és az általunk aláíratlan 107.339 HUF-os számlájukat, különben a kitűzött határidő után tárolási költséget számolunk fel, ami napi nettó 2.000 HUF azaz kettőezer Ft. Továbbá cégünk jogi képviselője által megfogalmazott levelet (mellékelve) kézbesítem az illetékes hatóságoknak, amennyiben senki sem jelentkezik a csomagért a fenti időpontig.Tisztelettel

4 Tölgyesi Autójavító Kft.
Tölgyesi K. cégtulajdonos
+36-70-363-32-17, +36-1-349-66-79

 

1135 Bp., Szent László út 99.
www.autojavito.net


 

Ezt a cikket a jövőben felmerülő esetek kivédése, és az ügyvédi levél költségének megtakarítása, miatt raktam fel. Remélem segítettem a kedves olvasónak.

 

iBio Plus Kft. elérhetősége: ibioplus@gmail.com

 

Globál Pencil Kft. elérhetősége: globalpencil.globalpencil@gmail.com

 

Stationeryland Kft. elérhetőségei: info.stationeryland@gmail.com, a számlán 1072 BP., Csányi u. 3. cím szerepel, de bejegyezve a 1064 Bp, Podmaniczky u. 57. II/14 címre van.

Telefonszáma +36-1-235-50-11,
+36-1-235-50-10

 Sweet Office Kft. elérhetőségei: telefonszáma +36-1-211-3331

 

Ui.: jó hír, hogy 2013.12.02.-án jött a GLS futár és elvitte a csomagot. Majd másnap jött a mínuszos számla is.

 

 

Folytatás.....

 

2013.12.12.-én kaptunk (a 4 Tölgyesi Autójavító Kft.) egy ügyvédi levelet az iBio Plus Kft. megbízásából, amit most mellékelek.

 

 

Erre a linkre kattintva elolvashatja az ügyvédi levél tartalmát:

 

File információk:
biztosito/ugyvedi_lev.pdf - 725133 byte   Név: biztosito/ugyvedi_lev.pdf
   Kiterjesztés: pdf
   Méret: 725133 byte

» File megnyitás: biztosito/ugyvedi_lev.pdf [ új ablakban ]

» File letöltés: biztosito/ugyvedi_lev.pdf

 

Reagálásunk az ügyvédi levélre:

 

Tisztelt Dr. Paulicska Tamás ügyvéd Úr!

 

Egyetlen, és lényeges pontban szeretném pontosítani Önt: sem én, sem édesapám, sem cégem soha semmilyen terméket NEM rendelt meg az Ön megbízójától. Kérem, hogy maradjunk a tényeknél.

 

 
Ami a törlési kérelmét illeti: Becsületből nem tehetek eleget a kérésének. Immáron nyolc személy illetve gazdasági szervezet képviselője jelezte, hogy ugyanúgy jártak, mint mi, és többen mondták, hogy tanúskodnának is az ügyben. Olyanok is voltak, akik szerint a nekik érkezett csomag ára minimálisan ötszöröse a valós értékének, amely szerintük szintén megerősíti a tisztességtelen kereskedelem gyanúját. Ezennel én kérem, hogy tegye meg a szükséges lépéseket és kerüljön az ügy még nagyobb nyilvánosság elé, hiszen Ön is tudja, hogy rágalmazási ügyben amennyiben a közérdek indokolja, helye van a valóság bizonyításának.

 

Én soha senkinek nem akartam kárt okozni, és nem okoz örömet az sem, ha valaki rosszul jár.  Én száz százalékig igyekeztem becsületesen játszani. Megbízójával közöltem, ha nem viszi vissza a csomagját, elküldöm a feljelentést. Elvitte a csomagot, és én nem küldtem el a feljelentést. Ez is becsület kérdése. Arra gondoltam ugyanis, hogy ráébrednek arra, hogy ezen az úton nem lehet járni. A feltételek eddig nem változtak. A kifogásolt internetes oldal NEM nyilvános, azaz azt KIZÁRÓLAG az találja meg, aki úgy érzi, hogy becsapták, félrevezették, és megpróbál valamilyen információhoz jutni. Én döbbentem meg legjobban, hogy vadidegenek hívtak fel, illetve kerestek meg ez ügyben. És hányan lehetnek, akik nem hívtak, csak egyszerűen tájékozódtak... 

 

A tisztesség jegyében ezért itt és most tájékoztatom, hogy abban a pillanatban, amikor az eljárás megindulásáról értesülök, a fenti ígéretem érvényét veszti, és a honlapon szereplő címzettek részére összekészített borítékokat - az eddig, és ezt követően jelentkező további sértettek nevével együtt - kivétel nélkül postára adom. 

 

Bp.2013.12.15.

Tisztelettel

4 Tölgyesi Autójavító Kft.
Tölgyesi K. cégtulajdonos
+36-70-363-32-17, +36-1-349-66-79
1135 Bp., Szent László út 99.
www.autojavito.net


Formátumok


A dokumentum megtekinthető az alábbi formátumokban is:
- Microsoft Word Document formátum: http://autojavito.net/d2759-Vigyzat-csalk-Irodaszer-irodaszerekkel-keresked-145-k.doc

 
 

Ugrás az oldal tetejére | www.autojavito.net nyitó oldal | Kapcsolat | Honlap térkép, sitemap

Copyright 1999-2024 © WWW.MAXELINE.HU KFT